4062

Maaltijden gered

Wat kun je verwachten als je aan de slag gaat bij Jumpstart?

Bij Jumpstart bieden wij trajecten* aan op het gebied van arbeidstraining en dagbesteding. Wij bieden een breed pallet aan mogelijkheden aan.

In onze keuken ga je aan de slag onder leiding van een chef-kok. Door de vastomlijnde regels die in een professionele keuken gelden, is dit een stabiele basis om nieuwe vaardigheden te leren. Deze vaardigheden neem je mee in het dagelijks leven en in je verdere carrière, ook als dit een carrière buiten de horeca betreft.

De maaltijden die in onze keuken bereid worden, geven wij vaak dezelfde dag nog uit. Achter onze balie en op kantoor ben jij het visitekaartje van Jumpstart. Hoe verwelkom je mensen en verwijs je door? Hoe houd je een administratie bij, voer je gesprekken; zowel persoonlijk als per mail en telefoon?

Liever niet te veel op kantoor, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Er zijn een hoop buurtbewoners die niet in staat zijn om langs te komen omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Ook hen willen wij voorzien van een gezonde en gratis maaltijd. Nadat je een bezorgafspraak gemaakt hebt en de route weet, ga je op pad om de maaltijden te bezorgen.

Jumpstart is onderdeel van de wijk en komt graag in contact met buurtbewoners en partners. Delen is vermenigvuldigen; als organisatie groei je hiervan maar zeker ook als mens. Wij gaan graag de samenwerking aan om de keten te verstevigen. Dit doen wij door een aantal keer per jaar evenementen te organiseren voor en door de buurt.

* wij bieden trajecten voor mensen met WLZ, WMO & UWV indicaties aan. (geen basis dagbesteding)

Het traject

Binnen Jumpstart richten wij de aandacht op wat iemand wel kan, kijken we naar talenten en zien dit als het startpunt van het traject. Tijdens de intake onderzoeken we of er een klik is met de deelnemer en of de potentie aanwezig is om een positieve bijdrage aan onze keten te leveren. Uiteindelijk hebben we elkaar nodig om tot mooie resultaten te komen.

Lekker in je vel zitten begint natuurlijk met gezonde en gevarieerde voeding, dit is per slot van rekening ons brandstof om vooruit te komen. Voeg daar een portie positiviteit aan toe en je komt een heel eind.

Met onze deelnemers zetten wij hier dan ook op in, hieronder een greep uit de modules die wij aanbieden.

Vitaliteit

In onze keuken werken we vooral met mooie verse producten. Hierdoor leer je hoe je, ook thuis, een gezonde maaltijd kunt bereiden zonder gebruik te maken van pakjes of zakjes. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan kant en klare maaltijden.

Daarnaast kan het behoorlijk hectisch zijn in de keuken, werk je met deadlines en verschillende teamleden. Wij coachen deelnemers in het tijdig aangeven van wensen en grenzen.

Voedselveiligheid

Koken voor iemand anders dan jezelf, is een flinke verantwoordelijkheid. Naast smaak is het van groot belang dat we de hygiëne en voedselveiligheid in onze keuken waarborgen. We werken in een schone keuken, slaan onze producten op de juiste wijze op en hanteren een stickersysteem op alles wat we verwerken. Bij Jumpstart houden we ons aan de geldende voedselveiligheidsregels.

Smaakbeleving

Naast gezond en veilig koken is het belangrijk om iets lekkers op tafel te kunnen zetten.
Binnen deze module leer je verschillende snijtechnieken. Gaan we aan de slag met het verder ontwikkelen van je smaakpalet
We laten gerechten uit alle windstreken de revue passeren en leer je om zelf creatief met smaak en bereidingswijzen aan de slag te gaan.

Jumpstart is geen koksopleiding, wel leren we je op een verantwoorde manier om te gaan met zaken als voedselveiligheid en keukenapparatuur. Daarbij krijg je een stukje productkennis mee en leren we je uiteraard ook het één en ander over smaakbeleving en het volgen van recepturen. Ook besteden wij aandacht aan gezondheid en vitaliteit. Na iedere module wordt er samen genoten van de bereide maaltijden, zo versterken wij het team en heb je tevens eer van je werk.

Binnen de bovenstaande modules besteden wij aandacht aan de volgende competenties:

Initiatief

Als je even stilgestaan hebt, begrijpen wij goed dat het spannend is om weer mee te doen. We gaan samen op zoek waar je blij van wordt en wat je energie geeft. Welke talenten gaan we verder verstevigen? Natuurlijk dagen wij je soms ook uit om uit je comfort zone te komen. Bij Jumpstart is iedere stap er een.
Ook hechten wij veel waarde aan een goede gezondheid, ze zeggen niets voor niets een gezonde geest in een gezond lichaam!

Verantwoordelijkheid

We hanteren een vaste dagindeling en leren je dit ritme aan te houden. In de keuken, maar ook op kantoor gelden duidelijke regels, deze worden in het begeleidingstraject als kapstok gebruikt om te werken aan je vaardigheden. Dat begint uiteraard met op tijd aanwezig zijn en gaandeweg bouwen we dit uit om je zo te leren met verantwoordelijkheden om te gaan. Door ons, met het hele team, aan de gemaakte afspraken te houden zul je in gaan zien dat deze afspraken resulteren in een geoliede machine met prachtige resultaten als gevolg. Welke toepasbaar zijn op alle facetten van het leven.

Zelfstandigheid

We verwachten van iedere deelnemer een positieve bijdrage aan de keten, – en leerproces om op deze manier arbeidsvaardigheden te ontwikkelen en verder te verfijnen.

Ieder traject starten we met een persoonlijk gesprek. Hierin worden de werkzaamheden afgestemd op de vaardigheden, competenties, fysieke mogelijkheden en de intrinsieke motivatie. Maar zeker ook op welke begeleidingsstijl het beste past bij de deelnemer. Op weg naar zelfstandigheid zal onze begeleidingsstijl langzaam overgaan van geleid naar zelfstandig.

Mensgericht

Bij Jumpstart zijn wij dienstverlenend maar ook realistisch. Iedereen is van grote waarde. Hoe presenteer je jezelf en ga je om met weerstand? Ook hierin trainen wij onze deelnemers door te kijken waarom iemand getriggerd kan worden om soms niet het beste van zichzelf te laten zien. Wij zijn een laagdrempelige organisatie waar gehandeld wordt vanuit liefde en respect. Door je een plek in onze keten te geven, zal het het vertrouwen in jezelf toenemen waardoor je beter in staat bent jezelf te positioneren in onze samenleving.

Voor wie?

Personen vanaf 18 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt, die om welke reden dan ook nog geen uitzicht hebben op een opleiding of betaalde baan. Vroegtijdige schoolverlaters en mensen met een gat in hun cv die in een schijnbaar uitzichtloze situatie terecht zijn gekomen of dreigen te belanden.

Jumpstart 040 biedt nog geen basis dagbesteding aan. Onze deelnemers hebben een indicatie nodig. (WLZ, WMO & UWV)

Wil jij een schakel in onze keten van positiviteit zijn? Neem dan contact met ons op.